Proszenie

Hotel/Pensjonat na sprzedaż
  • Typ nieruchomości: Komercyjny
  • Powierzchnia : 10 000 m2
  • Typ transakcji : sprzedaż
  • Lokalizacja : Proszenie
  • Numer oferty : REM-O965288
  • Cena za m2 : 1 750 PLN

Do sprzedania Kompleks Gastronomiczno-Hotelarski, położony w centralnej Polsce, bezpośrednio przy drodze krajowej S 8 Warszawa-Katowice.

Obiekt to prawie 2,5 hektara terenu i 10 tys. mkw powierzchni w budynku. Całość swoją architekturą i wystrojem nawiązuje do stylu góralskiego i podhalańskiej kultury. Część hotelowa to 83 pokoje (160 miejsc noclegowych). W każdym pokoju znajduje się łazienka z prysznicem. Standardowym wyposażeniem jest telewizja satelitarna i dostęp do internetu.
Na piętrze hotelu znajduje się 300 mkw centrum SPA (wykończone w 80%). Są tam m.in: basen, jacuzzi na 12 osób, mokre spa, suche spa, j, natryski, gabinety do masażu itp. Dla gości hotelowych przeznaczony jest całodobowo strzeżony parking, mogący pomieścić nawet 60 autokarów. W obiekcie mieszczą się 3 restauracje. Największa z nich jest w stanie obsłużyć nawet 600 osób jednocześnie. Na terenie jest także osobny grill-bar dla podróżnych. Położenie tego kompleksu gastronomiczno-hotelarskiego w centrum kraju zapewnia dobry dojazd ze wszystkich stron Polski, dlatego jest to znakomite miejsce do organizowania konferencji, szkoleń lub spotkań firmowych. 8 sal konferencyjnych pozwala na zorganizowanie spotkania grup liczących od 10 do 350 osób, a największa z sal może jednorazowo pomieścić nawet 500 osób. Sale konferencyjne wyposażone są w sprzęt multimedialny i nagłośnieniowy oraz dostęp do internetu. Potencjał całego obiektu umożliwia organizację przyjęć biznesowych i prywatnych takich jak: wesela, komunie, chrzciny, studniówki, bankiety, wigilie, koncerty oraz bale (sylwestrowe, karnawałowe itp.).
Zaplecze całego kompleksu jest bogato wyposażone i zawiera m.in. w pełni wyposażoną kuchnię do obsługi restauracji i dodatkową dla obsługi trwających imprez okolicznościowych, automatyczną zmywalnię niemieckiej firmy Interhatten, nadziewarki do mięs, krajalnice do mięs z kością, stanowisko do wyrobu wędlin wraz z urządzeniami, wytwórnia lodu do przechowywania i chłodzenia sałatek, deserów itp. W części technicznej budynku znajdują się chłodnie, magazyny żywności i napojów oraz pomieszczenia socjalne i pomieszczenia służące m.in. do: produkcji ręcznej pierogów z chłodnią na wyroby gotowe; wstępnej obróbki ryb i kurczaków z chłodnią na mięso białe; produkcji pierogów na potrzeby własne i dla odbiorców na zewnątrz; produkcji majonezu i musztardy; produkcji lodów- włoskie maszyny o wydajności 1 tony tygodniowo; produkcji makaronów; dezynfekcji jaj.
Obiekt korzysta z dostępu do miejskiej sieci wodociągowej, energetycznej i kanalizacyjnej. Gaz jest z wkopanych w ziemię butli. Oprócz tego dodatkowo jest własna studnia głębinowa, stacja trafo i agregaty prądotwórcze o mocy 1 mega łącznie.